tartalom / mennyiség / forma
TÉSZTA
vaj / 50 g
liszt / 500 g
tojás / 1 db
szárított élesztő / 1 csomag
tej / 1 dl
cukor / 50 g
langyos víz / 40 ml
csipet só
tartalom / mennyiség / forma
TÖLTELÉK
vaj / 50 g
cukor / ízlés szerint
fahéj / ízlés szerint
tennivalók
1. a szárított élesztőt a langyos vízbe szór, 1 ek cukrot hozzáad >>> hagy felfutni (10 perc)
2. közben vajat, tejet is langyosra melegít, majd összekever >>> tojást is hozzáad a kelesztő tálba >>>
3. jöhet hozzá a felfutattot élesztő >>> majd a cukor, só, liszt >>> alaposan összegyúr >>>
4. tésztát kétszeresére keleszt (kb 45 perc)
5. tésztát elfelez >>> 0,5 centisre nyújt (téglalap alakúra) >>> felületét megvajaz >>>
6. cukorral és fahéjjal bőségesen megszór >>> felteker>>> és a kapott tészta rúdat >>> vízes késsel felszeletel >>> kb 2,5 cm vastag csigákra >>> (másik adag tésztával ugyanezt teszi)
7. kivajazott tepsipe helyez >>> tetejét kis cukorral megszór >>> 190 fokon 20 percig süt >>>
8. KÉSZ!!!
jegyzet >>>
kb 16 db kis fahéjas csiga lesz belőle