tartalom / mennyiség / forma
vöröshagyma / 10 fej / vékony szeletek
fokhagyma / 6 gerezd / zúzva
rozmaring / 1 szál / tépve
borókabogyó / 10 db
babérlevél / 1 db
olivaolaj / 5 ek
vaj / 100 g
só / ízlés szerint
feketebors / ízlés szerint / őrölt
víz / 3 l
liszt / 1 ek
tennivalók
1. vaj, olivaolaj együtt felhevít >>> hagymát beledob >>> kis lángon 1 órán keresztül karamellizál (barnára), gyakran megkever közben >>>
2. zúzott fokhagymát, babért, borókát, rozmaringot hozzáad >>> 10 percig pirít >>> 1 evőkanál liszttel elkever
3. vízzel felönt >>> felére vissza forral (kb 1 óra) >>> megsóz >>>
4. KÉSZ!!!
sajtos kruton
tartalom / mennyiség / forma
házi kenyér / 6 szelet
eidami sajt / sok
tennivalók
1. ujjnyi vastag kenyeret vág >>> félbe vág >>>
2. sajtot lereszel >>> kenyérre halmoz >>>
3. sütőben ropogósre süt >>>
4. levessel tálal!
jegyzet
tálalási lehetőség >>>
>a levest hőálló edénykékbe szed >>> a krutont a tetejére tesz >>> a sütőben (csak a felső részt kell bekapcsolni) >>> 200 fokon süt, míg a kenyéren a sajt meg nem pirul.
>6 személyre kalkulálva