taratalom / mennyiség / forma
salott hagyma / 2 fej / apró kocka
olivaolaj / 2 ek
rizottó rizs / 1 csésze
zellerzöldje / 2 marék / összevágva
zöldborsó / 1 csésze
vaj / 2 ek / hideg
sajt / reszelt / amilyet szeretsz
só / ízlésed szerint
feketebors / ízlésed szerint / frissen őrölt
víz / 3,5 csésze
tennivalók
1. olajat felhevít >>> salotta, zeller mehet bele (3 perc) >>> jöhet a rizs (3 percig forrósít, közepes lángon) >>>
2. víz felforral, hozzáad (főz, amíg a víz elpárolog)....lezár >>> borsót hozzáad (2 percig keverget) >>>
3. jöhet a vaj, só, bors (intenzív 2 perces keverés) >>> végén, sajt (elkever) >>> tálal >>>
4. KÉSZ!!!
így néz ki >>>
jegyzet
4 főre.