ALAPLÉHEZ
tartalom / mennyiség / forma
víz / 3 l
száraz fehér bor / 2 dl
csirkecomb / 1 kg
egész fahéj / 1/4
fokhagyma / 3 gerezd
vöröshagyma / 3 fej / pucolva
gyömbér / 5 cm / pucolva, darabolva
tennivalók
1. csirkét hideg vízbe rak, felforral >>> keletkezett habot eltávolít
2. jöhet a fahéj, gyömbér, hagymák, fehérbor, só >>> 1 órán át főzzük >>> leszűrjük
3. csikehúst leszedjük a csontról és félrerakjuk
LEVESHEZ
tartalom / mennyiség / forma
lazacfilé / 400 g / darabolva
rizs / 1 marék
csili / 3 db / friss / karika
kápia paprika / 3 db / kocka
zöldborsó / 100 g
paradicsom / 1 db / felnégyelt
bébispenót / 3 maréknyi
szójaszósz / 2 ek
szezámolaj / 1 kk
citrom / fél citrom / szeletelve
só
tennivalók
1. leszűrt alaplevet felforral >>> rizst és lazacot beledob, 15 percig főz >>> majd a zöldségeket és csirkehúst >>> 5 percig főz
2. tűzről levesz >>> jöhet a szezámolaj, szójaszósz, citrom >>>
3. KÉSZ!!!
Így fog kinézni