tartalom / mennyiség / forma
ALAPLÉHEZ
víz / 4l / hideg
sertéscsont / 2kg / húsos
marhafarok vagy marhacsont / 1kg / húsos
csillagánizs / 3db / egész
kardamom mag / 5db / egész
római kömény / kb 20 szem / egész
koriandermag / kb 20 szem / egész
citromfű / 3 szál
szegfűszeg / kb5db / egész
limelevél / 3db / egész
halszósz / 5ek
gyömbér / 5 cm / szeletelt
vöröshagyma / 6db / egész
fokhagyma / 1 fej / darabolt
csirkemell / 1 egész / csontos
barnacukor / 3 ek
GARNIRUNG
sárgarépa / 1 szál / julienne
fehérképoszta / 200g / julienne
lilahagyma / 1 fej / julienne
champignon gomba / 6db / vékony szelet
zöldborsó / 1 marék
koriander / 1 köteg / friss
bazsalikom / 1 köteg / friss
jégsaláta / 100g / julienne
főtt tojás / 5 db / félbevégott
rizstészta / fél kg / hideg vízbe áztatott
csili paprika / 5egész / szeletelt
tennivalók
1. csontokat hideg vízben felrak főni >>> alacsony hőfokon forral >>> habot, zsírt folyamatosan leszed a tetejéről
2. hagymát félbevág,tűzhely lapján megbarnít,majd a leveshez ad >>>
3. jöhet a fokhagyma, citromfű, fűszerek, gyömbér, barnacukor, halszósz >>>
4. gyöngyöző forrás mellett 4 órán át főz >>> lezárjuk(30 percet állni hagy) >>> leszűrjük >>> a húst a csontról leszed, félrerak
5. csirkemellet sütőben olaj és fűszerek nélkül rózsaszínre süt (180 fok 15 perc) >>>
a tojásokat 8 percig főz, lehűt, megpucol, félrerak>>>
6. rizstésztát forrásban lévő vízbe dob, 2 perc után leszűr, hideg vízzel lehűt, félrerak>>>
7. a kihűlt csirkemellet vékony szeletekre ,a zöldségeket juliennere vág >>>
8. nagy leveses tányérba rak >>> a már forró vizzel újramelegített tésztát >>> a csontról lefejtett húst >>> zöldségeket, tojást, koriandert, bazsalikomot, csirkemellet >>>
9. a tűzforró levessel felönt >>>
9. halszósszal, csilivel, esetleg szójaszósszal ízesít >>>
10. KÉSZ!