VASTAG PALACSINTATÉSZTA
tartalom / mennyiség / forma
finom liszt / 4 ek
tej / 10 ek
szódavíz / 5 ek
tojás / 2 db
vaniliáscukor / 1 ek
narancsvirág víz / 2 ek (opcionális)
vaj / 4 ek / olvasztott
facsart citrom lé / 1 ek
tennivalók
1. alapanyagokat egy mély tálba kimér >>> botmixerrel simára mixel >>>
2. 1 órát hűtőben pihentet >>>
3. serpenyőt felforrósít >>> a tészta felét beleönt >>> kis lángon mindkét oldalát készre süt (kb 0.5 cm vastag lesz) >>> második adagot is megsüt
4. KÉSZ >>> félre tesz
TÖLTELÉK
tartalom / mennyiség / forma
cukor / 4 ek
egész fahéj / 3 cm
vaj / 1 ek
alma / 3 db közepes / pucolt, cikkre vágott
fél citrom
vaníliáscukor / 1 kk
tennivalók
0. almát megpucol, cikkekre vág, 1 evőkanál citrom levét ráfacsar, félre tesz >>>
1. forró lábosban, cukrot barnára karamellizál >>>
2. almát és fahéjat hozzáad >>> karamell színűre pirítjuk a cukorral >>>
3. jöhet az 1 evőkanál vaj, összeráz >>> tűzről levesz
4. majd a palacsintára halmoz >>> 1 kanál tejföllel tálal >>> vaníliás cukorral megszór >>>
5. KÉSZ!!!
így néz ki
jegyzet
mennyiségek 2 főre számolva